X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Unul dintre cei mai buni alpiniști din lume, a murit pe Everest

1 mai. 2017,, 00:00   Externe
2744 0

Ueli Steck, un celebru alpinist, supranumit ”Mașina elvețiană” și-a pierdut viața, duminică dimineața, într-un accident produs în apropierea Taberei II de pe muntele Everest, citează The Himalayan Times, surse aflate în baza de pe cel mai înalt vîrf din lume.

Un grup de șase salvatori au descoperit duminică trupul multiplului recordmen mondial, care ar fi alunecat pe o pantă acoperită de gheață. Corpul lui Steck a fost preluat de un elicopter. Durga Datta Dhakal, șeful departamentului de Turism de la Kathmandu, a transmis că trupul lui Steck a fost dus cu elicopterul în localitatea Lukla și de acolo va fi preluat de familie.



Potrivit Departamentului de Turism din Nepal, Ueli Steck conducea o expediție pe Everest, organizată de în Royal Orchid Treks and Expedition din Kathmandu

Acesta este primul deces înregistrat pe Everest în acest sezon.

Alpinistul elvețian Ueli Steck și șerpașul Tenzing se îndreptau spre regiunea Khumbu în încercarea de a urca pe Everest. ” Zi rapidă de la tabăra de bază pînă la 7000 m și înapoi. Îmi place, este un loc grozav aici. Încă mai cred în aclimatizarea activă. Acest lucru este mult mai eficient decît să vă petreceți nopțile în altitudine!”, a scris ”Mașina elvețiană” în utlimul său mesaj pe Facebook pe data de 26 aprilie.

Steck, care a obținut premiul Piolet d’Or (cel mai important premiu primit de alpiniști într-un an) în 2009 și 2014, este faimos pentru recordurile de viteză înregistrate pe traseele din Alpi.

Moartea celebrului alpinist elvețian vine la o săptămînă de la tragedia din munții Retezat cînd cînd copiii alpiniști Dor Geta Popescu (13 ani) și Erik Gulacsi (14 ani) și-au pierdut viața, fiind surprinși de o avalanșă, în timp ce se pregăteau pentru o expediție pe Everest.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?