X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Medicii igienişti nu recomandă scăldatul în bazinele din capitală

11 mai. 2013,, 11:53   Societate
3170 0
Foto: moldovenii.md
Medicii igienişti nu recomandă scăldatul în bazinele din capitală, nici măcar în lacul din Parcul Valea Morilor, care a fost curăţat de mîl. Solicitat de IPN, Tudor Puiu, medic igienist la Centrul de Sănătate Publică din Chişinău, a menţionat că săptămîna viitoare vor fi preluate probe noi de apă, dar ultimele teste au arătat că scăldatul în lacurile din capitală nu este sigur.

Calitatea apei din bazinele municipale nu are cum să se îmbunătăţească, deoarece acestea nu au fost curăţate mai bine de 20 de ani. Sînt lacuri unde nivelul nămolului este cu mult mai mare decît nivelul apei”, a menţionat Tudor Puiu. Medicul igienist a spus că nămolul este plin cu microorganisme, iar cînd temperaturile sînt ridicate, începe procesul de fermentare. Conţinutul de oxigen dizolvat în apă scade, iar ca rezultat vietăţile din lacuri pot să moară.

Despre lacul din Parcul Valea Morilor, Tudor Puiu a spus că, în pofida faptului că municipalitatea a depus eforturi pentru curăţarea nămolului, apa din lac nu corespunde normelor sanitare. Aceasta deoarece în bazin ajung deşeurile lăsate în parc de către cei care decid să petreacă la iarbă verde zilele de odihnă. În astfel de condiţii situaţia nu are cum să se schimbe în bine, a mai spus Tudor Puiu.

Diferite boli de piele, Hepatită A şi dizenteria sînt cele mai frecvente boli contractate ca urmare a scăldatului în bazinele în care apa nu răspunde normelor sanitare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?