X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Preşedintele Nicolae Timofti ar putea fi demis - declarații

10 mai. 2013,, 13:20   Politică
11799 6
Foto: radiochisinau.md
Promulgarea de către şeful statului, Nicolae Timofti, a celor patru legi dintre cele nouă adoptate cu votul comun al PCRM şi PLDM este o lovitură împotriva statalităţii şi va crea un precedent negativ. Constatările aparţin invitaţilor emisiunii Fabrika, relatează Publika.md. Potrivit lor, preşedintele Nicolae Timofti ar putea plăti cu funcţia pentru această decizie.

Avocatul Teodor Cîrnaţ spune că decizia preşedintelui Timofti este în detrimentul stabilităţii instituţiilor democratice şi a interesului naţional.

"Regret de faptul că preşedintele Timofti a promulgat aceste patru legi, regret. Prima lovitură care s-a dat astăzi împotriva interesului naţional a fost vizita lui Rogozin şi a doua a făcut-o preşedintele Timofti", a declarat Cîrnaţ.

"Toate aceste legi care au fost adoptate sînt de conjuctură politică pronunţată, în etapa de pregătire a alegerilor anticipate. Cred că legile adoptate sînt un prim pas al alegerilor anticipate, iar pasul următor poate fi trimiterea în demisie a domnului preşedinte", a conchis comentatorul politic Victor Gurău.

Amintim că, ieri, președintele Nicolae Timofti, a promulgat legea cu privire la Centrul Național Anticorupție, cu privire la Codul Electoral, cu privire la atribuțiile Guvernului în exercițiu şi legea cu privire la competențele prim-ministrului interimar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?