Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Lovitură pentru Chirtoacă! Undă verde pentru referendum

27 apr. 2017,, 16:47   Capitala
11930 13

Curtea de Apel a admis astăzi înregistrarea grupului de inițiativă pentru organizarea referendumului privind demiterea lui Dorin Chirtoacă, notează NOI.md.

Magistrații au casat hotărîrea din 4 aprilie a Judecătoriei Buiucani și au admis, în același timp, recursul socialiștilor. Membrii grupului de inițiativă vor avea la dispoziție 60 de zile pentru a colecta semnăturile necesare în favoarea desfășurării plebiscitului.

Locutorii capitalei vor trebui să răspundă la următoarea întrebare: „Susțineți revocarea din funcție a primarului general, Dorin Chirtoacă?”. Hotărîrea instanței poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiție.
Consilierul PSRM Ion Ceban a salutat decizia Curții de Apel, exprimîndu-și convingerea că primarul va fi demis pînă la sfîrșitul anului curent.

„Sîntem puțin surprinși, pozitiv surprinși, de decizia Curții de Apel, care ne permite să începem campania pentru referendum. În cel mai scurt timp vom începe campania de colectare a semnăturilor. Sîntem siguri că vom fi susținuți de majoritatea absolută a chișinăuienilor. Oamenii vor să scape de acest individ incompetent și iresponsabil. Eu sînt convins că Dorin Chirtoacă va fi demis prin referendum. Asta dacă între timp nu va fi și el arestat de CNA, pentru că există o mie de motive ca CNA să-i treacă pragul”, a declarat Ceban.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?