Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Dodon ia atitudine în cazul omorului de la Strășeni

27 apr. 2017,, 10:59   Societate
4067 6

Președintele Igor Dodon va solicita Procuraturii Generale să acorde protecție rudelor tinerei de la Strășeni, ucise toamna trecută de cîțiva minori, informează NOI.md.

Anunțul a fost făcut de consilierul președintelui în domeniul juridic, Maxim Lebedinschi. Potrivit lui, mama și sora victimei sînt agresate și amenințate de către făptași și rudele lor, iar poliția nu a luat atitudine față de aceste abuzuri.

„Luînd în considerare pericolul iminent la care este expusă viața și integritatea fizică a mamei și surorii victimei, la indicația președintelui Igor Dodon, vom solicita Procuraturii Generale și Ministerului Afacerilor Interne acordarea protecției familiei Parhomenco, precum și contracararea oricăror amenințări la adresa acestora. La fel, va fi solicitată investigarea inacțiunilor angajaților de poliție din Strășeni care au manifestat neglijență și nu au reacționat la sesizările doamnei Lucia Parhomenco – mama victimei”, a declarat Lebedinschi.

Totodată, reprezentanții Președinției și-au exprimat regretul în legătură cu pedeapsa prea blîndă aplicată minorilor ucigași.

„Cu regret, constat că, în cazul omorului de la Strășeni, vinovaților le-a fost aplicată o pedeapsă de doar 6 ani și 8 luni. Din păcate, cadrul legal nu permite o pedeapsă mai aspră pentru făptași”, a adăugat consilierul.

Potrivit lui, sentința a fost stabilită ținînd cont de faptul că pentru minori pedeapsa este plafonată. De asemenea, termenul este redus în cazul în care făptașii își recunosc vina. „Cu părere de rău, acesta este cadrul legal. Sigur că pentru fapta comisă merita a fi aplicată cea mai gravă pedeapsă”, a conchis el.

Menționăm că cei trei adolescenţi din Străşeni care au omorît cu sînge rece o fată de 14 ani au fost condamnați la cîte şase ani şi opt luni de închisoare. Sentinţa a fost pronunţată ieri de magistraţii din Străşeni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?