X 
Transnistria stiri: 1395
Eurovision stiri: 502

În Cupa Moldovei au fost desemnaţi semifinaliştii (VIDEO)

27 apr. 2017,, 11:10   Sport
3076 0

Deţinătorii de „bilete” în semifinalele Cupei Moldovei la fotbal au devenit cunoscuţi după rezultatele recentelor meciuri.


Echipele „Sheriff”, „Zimbru” şi „Petrocub” şi-au asigurat calificarea în următoarea etapă în timpul regulamentar, iar în meciul dintre cluburile „Zarea” şi „Dacia” cîştigătorul a devenit cunoscut după seria de penaltiuri. Meciurile 1/4 de finală ale Cupei Moldovei au avut loc pe terenurile de fotbal ale ţării în seara zilei de miercuri, 26 aprilie, comunică NOI.md.

În meciul central s-au întîlnit “Sheriff” şi clubul “Milsami”, care a participat la finala Cupei Moldovei anul trecut. Ambele cluburi continuă disputa pentru victorie în Divizia Naţională şi, de aceea, au decis să lupte pentru calificarea în semifinala Cupei Moldovei “cu forţe limitate”. Pe parcursul a 90 de minute, pe teren au avut loc nu prea multe momente de marcare, dar avantajul teritorial a fost de partea clubului “Sheriff”. Meciul a avut loc pe terenul de fotbal din Orhei, dar factorul “acasă” nu i-a ajutat pe jucătorii din “Milsami”. Unicul gol marcat de atacantul echipei “Sheriff” Radu Gînsari în minutul 62 a devenit o consecinţă firească a momentelor de atac create de oaspeţi la poarta adversarilor la începutul reprizei a doua.



O victorie deloc uşoară au repurtat în 1/4 de finală ale Cupei Moldovei fotbaliştii clubului “Zarea”, care sînt deţinătorii en titre ai acestui trofeu. În meciul cu adversarii din “Dacia” ei n-au reușit să marcheze niciun gol în timpul regulamentar. În prima repriză suplimentară atacantul din “Zarea” Gheorghe Boghiu a primit o pasă de la partenerul său şi în minutul 95 i-a promovat pe bălţeni. Atacantul bulgar Ismail Isa, cu trei minute pînă la finele reprizei a doua suplimentare, a restabilit paritatea în scor. Pentru desemnarea cîştigătorului a fost stabilită o serie de penaltiuri şi mai norocoşi au fost fotbaliştii din “Zarea”. Clubul bălţean a marcat patru goluri din penalti, în timp ce “Dacia” – doar două.

Cel mai mare scor în 1/4 de finală s-a înregistrat pe stadionul din Ghidighici, unde “Dinamo-Auto” a găzduit echipa din capitală “Zimbru” şi a primit patru goluri fără răspuns. Deja pînă la pauză “zimbrii” au condus cu 2:0, consolidîndu-şi avantajul spre finalul întîlnirii graţie celor două goluri ale lui Gheorghe Anton şi şuturilor eficiente ale lui Nicolae Milinceanu şi stranierului brazilian Jean Teodoro. Şi-a asigurat “bilet” final în semifinala Cupei Moldovei “Petrocub”, care a zdrobit adversarii din “Saxan” cu scorul de 3:0.

Meciurile 1/2 de finală ale Cupei Moldovei vor avea loc pe 16 mai. Conform rezultatelor tragerii la sorţi, “Sheriff” va juca cu “Petrocub”, iar “Zarea” cu “Zimbru”. Gazdele acestor meciuri vor fi desemnate de Federaţia Moldovenească de Fotbal mai tîrziu. Deţinător en titre al Cupei este clubul “Zarea”, care în meciul final din mai 2016 a dispus de adversarii din “Milsami” cu scorul de 1:0.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?