Kroll a spus cum ar putea fi recuperați banii furați din bănci

Kroll a spus cum ar putea fi recuperați banii furați din bănci

Reprezentanții Kroll și Steptoe și Johnso într-o ședință la Chișinău au spus cum ar putea fi recuperați banii furați din băncile Republicii Moldova, noteză NOI.md.

Potrivit Kroll, strategia de recuperare se axează pe inițierea procedurilor judiciare în jurisdicțiile-cheie în care au fost deja identificate activele fraudate, precum și pe continuarea urmăririi celorlalte active furate. S-a decis ca la prima etapă a strategiei se va recurge la acțiuni civile și penale, în baza dovezilor furnizate de echipa de anchetă, precum și de investigația din Moldova.

La ședința au participat Andrian Candu, Pavel Filip, Sergiu Cioclea, ministrul Justiției, Vladimir Cebotari și ministrul Finanțelor, Octavian Armașu.

Scopul întîlnirii a fost prezentarea celor mai recente constatări ale anchetei și a strategiei propuse pentru recuperarea fondurilor fraudate estimate la cca 600 milioane USD.

Reprezentanții autorităților moldovenești au convenit să ofere asistență și sprijin politic în comunicarea cu anumite țări în care sînt necesare proceduri suplimentare de obținere a informațiilor confidențiale.

În continuare, angajamentul și procesul de raportare va fi organizat în scopul maximizării  șanselor de recuperare a activelor fraudate și pentru angajarea și informarea tuturor părților interesate despre progresele înregistrate.
 

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Întrebări - Răspunsuri

Întrebări arzătoare și răspunsuri la ele găsiți la noua noastră rubrică „Întrebări-Răspunsuri”


captcha

Sondaj Toate

load