Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Filat: Nu este un secret cine a pus la cale scenariul de la Curtea Constituțională

8 mai. 2013,, 14:43   Politică
14633 4
Foto: newsmoldova.ru
Liderul PLDM, Vladimir Filat, susține că decizia Curții Constituționale din data de 22 aprilie este una politică și a avut drept scop să arunce Republica Moldova într-un haos profund. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă, relatează NOI.md.

“În perioada premergătoare deciziei CC, am avut dezbateri foarte aprinse în partid, dar nu numai în partid, în ce privește concesiile pe care le-am făcut și despre flexibilitatea de care am dat dovadă în cadrul negocierilor. Am făcut aceste lucru ca să asigurăm stabilitatea țării. Din păcate, tot acest efort a fost spulberat și nu cred că pentru cineva de peste hotare, dar și din Republica Moldova, mai este un secret cine a pus la cale scenariul respectiv și ce scopuri au fost urmărite”, a spus Vlad Filat.

Fostul premier a adăugat că ”este evident că interesele politice și o înțelegere aparte de a face politică pentru unii a pus în pericol integritatea instituțiilor și a justiției din Republica Moldova”.

“Sîntem îngrijorați ca unele instituții cheie din R.Moldova au abandonat conceptele de bază, precum ”proces echitabil” sau ”supremația legii”, promovînd justiția selectivă”, a menționat Filat.

De asemenea, Filat s-a referit și la procedura de vot dintre PCRM și PLDM în data de 3 mai.

După ce a fost desemnat candidat la funcția de premier, Vlad Filat a început negocierile în vederea creării unei majorități parlamentare. Pe data de 22 aprilie, democrații au declarat că vor vota pentru candidatura sa, iar în seara aceleiași zile, Curtea Constituțională a declarat că Vlad Filat nu poate fi candidat la funcția de premier.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?