Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Lupu: Nicolae Timofti trebuie să numească deja mîine candidatul la funcţia de premier

7 mai. 2013,, 19:24   Politică
3342 1
Foto: eurotv.md
Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, a declarat că Preşedintele ţării, Nicolae Timofti, trebuie să numească deja mîine candidatul la funcţia de prim-ministru. El i-a adresat şefului statului și o solicitare în acest sens.

" Timp nu este, fiecare zi costă ţării bani, proiecte, oportunităţi. Aţi auzit reacţiile oficialilor europeni, au venit mult mai repede decît credeam, dar probabil, caracterul dificil al situaţiei a urgentat acest proces. I-am sugerat respectuos preşedintelui să o facă chiar mîine, să vedem cum merg procedurile, în ce direcţie se mişcă R. Moldova. E şi o responsabilitate a clasei politice. Nu putem să ţinem în suspans o ţară întreagă şi să ne jucăm de-a ţara în bunghi", a declarat şeful democraţilor, Marian Lupu.

Acesta a mai menţionat că liberal-democraţii sînt cei care trebuie să propună candidatura, din moment ce anume ei au pretins la funcţia respectivă. Însă PLDM i-a cerut şefului statului o pauză de circa 10 zile.

"PLDM solicită o săptămînă sau 10 zile, motivînd că au nevoie să se gîndească. Din punctul meu de vedere, această tărăgănare nu face bine, duce la aprofundarea crizei şi a neîncrederii din partea partenerilor europeni. Cred că trebuie să decidă, nu e o decizie ce necesită luni. Pe zi ce trece, tragerea de timp mă face să cred că se urmăresc alte scopuri", a opinat Marian Lupu.

Amintim că Nicolae Timofti a reluat azi consultările cu fracţiunile parlamentare în vederea desemnării unui candidat la funcţia de premier.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?