Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

PLDM trage de timp cu propunerea candidatului. Lupu: Sînt alte scopuri și obiective

7 mai. 2013,, 16:31   Politică
3315 1
Foto : noi.md
Membrii partidului Liberal Democrat nu au identificat, deocamdată, candidatura care urmează a fi propusă pentru funcția de premier. După consultările desfășurate cu șeful statului, liderul fracțiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleț, a menționat că identificarea candidatului trebuie să se facă într-un termen cît mai restrîns, însă nu a fost stabilit un termen fix.

“Am vorbit despre faptul că trebuie să găsim soluția cît mai repede posibil, fără a stabili termene fixe. Ne-am propus ca obiectiv să discutam cît mai repede. Nu au fost numite nume. Am făcut referință la faptul că atribuția de a desemna un candidat revine Biroului politic, care însă nu a dezbătut acest subiect”, a spus Streleț.

La rîndul său, liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, susține că i-a sugerat șefului statului, Nicolae Timofti, să desemneze pe parcursul zilei de mîine un candidat pentru funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Liderul PD susține că partidele trebuie să urgenteze negocierile privind crearea unei majorități parlamentare, iar PLDM să se pronunțe cît mai repede vizavi de candidatul pe care îl vor propune.

“Să vină și să propună. La discuțiile cu șeful statului, PLDM a solicitat o săptămînă sau 10 zile pentru a propune un candidat, dar această tergiversare nu face bine. Orice zi ne constă. Pe zi ce trece mă face să mă gîndesc că sînt alte scopuri și obiective”, a spus Lupu.

Șeful statului a demarat astăzi negocierile privind identificarea unui candidat la funcția de premier. Asta după ce decretul semnat anterior privind desemnarea lui Vlad Filat drept candidat a fost declarat neconstituțional de către Curtea Constituțională.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?