Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Chirtoacă: Rușine pentru Primăria Chișinău

7 mai. 2013,, 15:36   Societate
6018 8
Foto : inprofunzime.md
Statutul de strada pietonală al străzii Alexandru Diordiță din centrul istoric al capitalei este ignorat de către șoferi. Potrivit Direcției arhitectură a Primăriei Chișinău, circulația și parcarea automobilelor pe această stradă continuă în pofida multiplelor indicatoare de interzicere.

”Stau 10 indicatoare de acces interzis în stradă și nimeni nu le observă. Toți șoferii continuă să parcheze. Cît privește proiectul străzii pietonale, la moment sîntem într-o conlucrare cu investitorul pentru a stabili concret volumele pe care le pot amenaja și să pornim proiectul de execuție a acestora. Eu cred că, în timp de 2-3 săptămîini, va posibilă începerea lucrărilor de amenajare a străzii”, a precizat arhitectul orașului, Radu Blaj.

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, s-a arătat indignat de tergiversarea procesului de amenajare a străzii pietonale și de modul în care au fost instalate indicatoarele rutiere.

”Constat că nu s-a făcut practic nimic. Indicatoarele care au fost puse nu reprezintă transformarea străzii Diordiță în stradă pietonală și toate declarațiile care s-au făcut, din păcate, nu s-au soldat cu nimic. Este rușinos pentru Primăria Municipiului Chișinău. Nu trebuia de asumat asemenea angajament, dacă nu este capacitate de a-l aduce la îndeplinire”, a precizat Dorin Chirtoacă.

Mai mult, acesta a solicitat responsabililor din domeniu să găsească alte modalități prin care să fie interzisă circulația pe această stradă. ”Indicatoarele n-au cum să rezolve problema – doar bariere din metal sau din beton. Altfel la noi nu se înțelege. Trebuia cel puțin de marcat cu trecere de pietoni toată strada”, a subliniat Dorin Chirtoacă.

Strada Alexandru Diordiță din centrul istoric al capitalei a devenit stradă pietonală din 1 mai, în baza unei dispoziții semnate de primarul capitalei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?