Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

La 22 aprilie temperaturile vor coborî pînă la minus 6 grade

20 apr. 2017,, 11:00   Societate
3594 0

Meteorologii susțin că la 22 aprilie temperaturile vor coborî pînă la -5 grade Celsius în aer și pînă la -6 grade Celsius la suprafața solului.

Tatiana Mironova, șefa Centrului Monitoring Agrometeorologic, a spus că, în prezent, în mare parte ninge doar în raioanele centrale, iar la sud și nord plouă sau cade lapoviță.

„Sigur că aceasta va avea un impact negativ asupra culturilor, mai ales asupra culturilor horticole, pentru că ele masiv au început să înflorească – caisele, piersicii și cireșele. Anterior, în aprilie a mai căzut zăpadă. Dar ideea e că la noi pomii au înflorit cu două săptămîni mai devreme. S-a început vegetația mai devreme, dacă se începea vegetația mai tîrziu, atunci și riscurile erau să fie mai mici”, a explicat Mironova pentru Agrobiznes.

Totuși, aceasta a spus că cele mai mari pagube ar putea să se întîmple la 22 aprilie, cînd, conform prognozelor, vom avea temperaturi de pînă la -5 grade Celsius.

Mironova a mai spus că de pe data de 15 aprilie pînă pe data de 27 aprilie este cea mai tîrzie perioadă cînd se poate așterne zăpada în Moldova. Iar ultima dată cînd a avut loc un astfel de fenomen s-a întîmplat pe 3 aprilie 1963.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?