X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Un exilat de bună voie a trăit singur în pădure 27 de ani (FOTO)

20 apr. 2017,, 03:00   Externe
3344 0

Americanul Christopher Knight avea doar 20 de ani cînd a decis să părăsească societatea.

De atunci nu l-au văzut mai mult de un sfert de secol, a comunicat The Guardian.

În toată această perioadă el n-a vorbit niciodată cu oameni. În definitiv, el a fost prins şi arestat pentru numeroase furturi.

În viaţa din trecut el instala în case şi automobile sisteme de semnalizare nu departe de Boston şi, pe neaşteptate, fără a spune nimănui nimic, a dispărut. Pur şi simplu, el a încasat banii în numerar şi a părăsit oraşul.

Knight nu a spus nimănui încotro intenţionează să plece. El nu avea prieteni, iar cu colegii aproape că nu comunica. La început el pur şi simplu călătorea pe drumurile Americii. Asculta radioul. Atunci preşedinte era Ronald Reagan, iar explozia de la Cernobîl tocmai se produsese.

Pînă să fie prins, el a comis mii de furturi. Aceasta necesita răbdare şi noroc. În toţi aceşti ani Christopher Knight a studiat obiceiurile oamenilor. El mult timp urmărea familiile care locuiau în căsuţe, calcula absolut totul: ştia cînd locuitorii merg la magazin, cînd pleacă de acasă. Perioada ideală pentru furturi este noaptea la mijlocul săptămînii, mai ales cânt plouă torenţial.



Toţi voiau să ştie ce va spune pustnicul, de ce s-a hotărît să fie singur, ce sfat va da el societăţii. Oamenii credeau că el cunoaşte adevărul sau, cel puţin, sensul vieţii, care e atît de greu de identificat.



În cele din urmă Knight a acceptat să se întîlnească cu un jurnalist, pentru a-i relata istoria sa. Fireşte, reporterul l-a întrebat ce a descoperit el principal în aceşti 27 de ani, de ce e nevoie ca viaţa să fie plină şi fericită. Knight s-a gîndit cîteva minute şi a spus:

- Am nevoie de un somn bun.

Mai mult el nu a vrut să spună nimic la acest subiect.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?