Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Marine Le Pen cere instituirea unui moratoriu asupra imigrației

18 apr. 2017,, 18:30   Externe
1474 0

Candidata extremei drepte la președinția Franței, Marine Le Pen, a cerut marți decretarea unui 'moratoriu' asupra imigrației legale timp de 'mai multe săptămîni', pentru a se pune ordine în fața sosirilor masive ale străinilor, transmite agenția EFE.

'Imigrația este masivă în țara noastră și inundarea migratorie pe care o trăim nu este o fantasmă, ci probabil cel mai bine păstrat secret al globalizării', a spus Le Pen într-un interviu acordat postului de radio RTL.

Ea a amintit că în fiecare an sunt acordate circa 230.000 de permise de ședere legală în Franța, la care se adaugă și sosirile imigranților ilegali. 'Această situație nu mai poate continua', întrucât 'imigrația apasă țara noastră, nu este o oportunitate, ci o dramă cu șapte milioane de șomeri și nouă milioane de săraci', a explicat candidata extremei drepte la președinția Franței.

Prin urmare, ea a promis că, dacă va cîștiga alegerile, va impune un moratoriu de 'câteva săptămâni' asupra imigrației, pentru ca în acest timp să se facă o evaluare a situației și să se decidă măsuri care să permită diminuarea fluxului de imigranți la 10.000 de persoane pe an. Marine Le Pen a precizat că un astfel de moratoriu nu va avea efecte asupra acordării vizelor turistice sau a celor pentru studii.

Aflată în scădere în sondaje, candidata extremei drepte și-a înăsprit discursul pe temele ei consacrate, respectiv combaterea imigrației și insecuritatea. Ea a promis din nou că, dacă va ajunge la Palatul Elysee, una dintre decizii va fi înghețarea fondurilor pe care statul le alocă pentru asistența medicală oferită imigranților ilegali, iar sumele economisite astfel le va direcționa către forțele de ordine publică.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?