X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Marian Lupu amenințat cu dosar penal – declarație

4 mai. 2013,, 01:44   Societate
13285 0
Foto: vesti.md
Deputatul comunist, Oleg Garizan, a cerut să fie tras la răspundere fostul preşedinte al Parlamentului, Marian Lupu, pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu, care a adus prejudicii grave activităţii procuraturii generale, informează omg.md.

Deputatul a subliniat că "ex-președintele Parlamentului, Marian Lupu, în mod deliberat a încălcat legislația Republicii Moldova" și a condus la situația în care au fost numiți ilegal în posturile lor procurorii raioanelor Comrat și Ceadîr-Lunga.

"Eu cred că serviciile competente ar trebui să analizeze situația. Și acest deputat să fie tras la răspundere în conformitate cu legislația Republicii Moldova "- a declarat Garizan, subliniind că "acesta ar fi un exemplu pentru întreaga țară ".

Vineri, 3 mai, președintele Adunării Populare a Găgăuziei Dmitri Konstantinov într-o declarație a protestat împotriva deciziei procurorului general Corneliu Gurin de numire a procurorilor raioanelor Comrat Ceadîr-Lunga.

Potrivit lui Konstantinov, astfel a fost încălcată legea cu privire la statutul juridic special al Găgăuziei, care prevede că procurorii raioanelor din cadrul UTAG, sînt numiți și eliberați din funcție de către Procurorul General la propunerea procurorului UTA Găgăuzia și în acord cu Adunarea Populară a Găgăuziei.

Potrivit raportului comisiei parlamentare speciale, președintele parlamentului Marian Lupu a înaintat pentru aprobarea candidatura lui Gurin, care nu îndeplinește condițiile stabilite de lege. În plus, Comisia de anchetă a concluzionat că Gurin a fost ales în funcția de procuror general, cu încălcarea procedurii de votare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?