Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

CNA, în subordinea Guvernului

3 mai. 2013,, 16:43   Politică
3747 1
Foto: tribuna.md
Centrul Naţional Anticorupţie va trece în subordinea Guvernului. Un proiect de lege în acest sens, propus de PLDM, a fost votat de Parlament, relatează NOI.md.

Potrivit proiectului, directorul CNA urmează să fie numit şi eliberat din funcţie de către guvern, la propunerea prim-ministrului, pe un termen de 4 ani. În același timp, eliberarea din funcție a adjuncților directorului se aprobă de guvern la propunerea directorului.

Potrivit PLDM, proiectul are drept obiectiv excluderea influenței și presiunilor din interior și exterior, în special a influențelor și presiunilor politice asupra activității instituției”.

În același timp, liderul PD, Marian Lupu, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că CNA trebuie să treacă în subordinea Parlamentului, deoarece aici nu există loc pentru indicații.

“Sistemul executiv este bazat pe indicații și ordine, iar cei care îndeplinesc sînt obligați să le execute. În sistemul parlamentar nu există loc pentru indicații”, a spus Lupu.

Amintim că, în luna octombrie 2012, Centrul Naţional Anticorupţie a trecut din subordinea Guvernului în cea a Parlamentului. Anterior, și PLDM a exprimat vot de neîncredere conducerii CNA.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?