Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Rusia, SUA şi ONU ar putea avea o întrevedere la Geneva

17 apr. 2017,, 22:00   Externe
1422 0

Ministrul adjunct de Externe de la Moscova, Mikhail Bogdanov, a anunţat luni că diplomaţi ai Rusiei, Statelor Unite şi din partea ONU plănuiesc să discute situaţia din Siria în cadrul unei întrevederi la Geneva, ce ar putea avea loc săptămîna viitoare, informează presa rusă.

Statele Unite şi Rusia au avut o serie de dispute vehemente privind viitorul Administraţiei Bashar al-Assad, dar tensiunile par să se fi diminuat după discuţiile "sincere şi substanţiale" pe care le-au avut la Moscova preşedintele rus, Vladimir Putin, şi secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson.

Administraţia Donald Trump a atacat o bază militară din Siria după un atac cu arme chimice pe care l-a atribuit, fără dovezi, regimului Bashar al-Assad. Însă Damascul a dat asigurări că nu a utilizat arme chimice, iar arsenalul chimic sirian a fost distrus în urmă cu cîţiva ani, la cererea Washingtonului şi sub supravegherea inspectorilor internaţionali.

Siria şi Rusia afirmă că insurgenţii susţinuţi de Occident au comis atacul cu arme chimice din provincia Idlib pentru a putea fi atribuit regimului Bashar al-Assad.

Rusia a blocat, în cadrul Consiliului de Securitate ONU, un proiect de rezoluţie care condamna atacul chimic din Siria, atribuit de Statele Unite regimului Bashar al-Assad. A fost pentru a opta oară când Rusia a blocat un proiect de rezoluţie care condamnă Administraţia Bashar al-Assad.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?