Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4039

Germania este îngrijorată de situaţia politică din Moldova

3 mai. 2013,, 15:55   Politică
3444 3
Foto: welt.de
Germania este îngrijorată de situaţia politică din Republica Moldova, dar, în pofida acestui fapt, susţine şi promovează colaborarea între tinerii dintre cele două state.

Despre aceasta a declarat vineri, în cadrul unei întrevederi cu aripa tînără a Partidului Liberal Democrat, deputatul Bundestagului german, preşedintele Organizaţiei de Tineret a Uniunii Creştin-Democrate (CDU) din Germania, Philipp Missfelder.

Potrivit Agenţiei "Infotag", el a menţionat că sarcina de bază a Moldovei este soluţionarea problemelor create în perioada guvernării comuniste.

"Parcursul european al ţării trebuie să fie liberal, el nu trebuie realizat sub guvernare comunistă. Germania şi partidul, în mod special, vrea ca tinerii moldoveni să poată beneficia de cunoştinţele necesare şi experienţa Germaniei, după care să se întoarcă acasă şi să contribuie la dezvoltarea ţării", a menţionat Missfelder.

Deputatul şi preşedintele Organizaţiei de Tineret a PLDM, George Mocanu, a menţionat că "vizita delegaţiei germane se va încheia pe 5 mai".

Potrivit lui, "în această perioadă, membrii delegaţiei vor avea întrevederi cu preşedintele Nicolae Timofti, prim-ministrul interimar Iurie Leancă şi preşedintele Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat".

"Vizita delegaţiei germane este importantă pentru Moldova. Acest lucru este o dovadă a faptului că relaţiile moldo-germane sînt în dinamică pozitivă", a spus Mocanu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?