Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Restricțiile impuse ofițerilor SIS ar putea fi anulate

15 apr. 2017,, 16:30   Societate
3527 3

Prevederile prin care se interzice deţinerea de către ofițerii de informații și securitate a cetăţeniei unui alt stat ar putea fi excluse din Legea privind statutul ofițerului de informații și securitate.

Ministerul Justiției a elaborat un proiect prin care se propune înlăturarea restricțiilor existente și acordarea garanțiilor de accedere în funcție și desfășurare a activității de serviciu, cetățenilor Republicii Moldova care dețin și cetățenia altui stat.

Proiectul de lege a fost elaborat pentru a executa recomandarea Curții Constituționale, aprobată la sfîrșitul lunii ianuarie. Atunci, Curtea a considerat necesară revizuirea actualelor prevederi pentru a exclude interdicția existentă.

Conform autorilor, cetăţenia reprezintă legătura politică şi juridică permanentă dintre persoana fizică şi un anumit stat. Ea exprimă totalitatea drepturilor şi obligaţiilor reciproce dintre o persoană şi statul al cărui cetăţean este. Astfel, în corespundere cu Legea cetățeniei, moldovenii care posedă și cetățenia unui alt stat beneficiază de aceleași drepturi și obligații ca și ceilalți cetățeni ai Republicii Moldova. Mai mult ca atît, legea prevede că cetăţenii Republicii Moldova sînt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, beneficiază în egală măsură de toate drepturile social-economice, politice şi de libertăţile garantate de Constituţie, alte legi și de acordurile internaţionale la care Republica Moldova este parte.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?