X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

La Rezina a început construcţia locuinţelor sociale

14 apr. 2017,, 13:30   Societate
1496 0
La Rezina au fost lansate lucrările de reconstrucţie a unui bloc locativ cu nouă etaje pentru familiile cu mulţi copii, tinerii specialişti angajaţi în sectorul bugetar, persoanele cu dizabilităţi.

Surse din cadrul Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru au relatat că inaugurarea lucrărilor de construcţie a avut loc în prezenţa ministrului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Vasile Bîtca, a directorului Unităţii de Implementare a Proiectului, Iunona Lungul, şi a reprezentanţilor autorităţilor publice locale.

"Proiectul reprezintă o modalitate eficientă de colaborare dintre administraţia centrală şi locală prin care ne propunem să îmbunătăţim şi să mărim fondul de locuinţe pe întreg teritoriul ţării. În localitatea dumneavoastră vor fi reconstruite 72 de apartamente sociale cu 2, 3 şi 4 odăi. Costul total al proiectului constituie 2,2 mil. euro. Toţi cei implicaţi în proces cunosc condiţiile şi regulile stabilite de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei", a subliniat ministrul în cadrul discuţiilor cu autorităţile.

Precizăm: Pentru construcţia locuinţelor sociale în Republica Moldova, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei oferă un împrumut de circa 20,4 mil. euro, pe un termen de pînă la 20 de ani, iar pînă la sfîrşitul anului 2018, cînd va fi finalizată faza II a proiectului, vor fi construite circa 700 de locuinţe sociale pentru 2,5 mii de beneficiari.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?