X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Concernul japonez Fujikura a deschis o fabrică în Moldova

14 apr. 2017,, 10:00   Economie
7646 1

Concernul nipon Fujikura a inaugurat oficial fabrica Fujikura Automotive MLD în Republica Moldova.

Joi, în cadrul Zonei Economice Libere Expo Business Chișinău a fost inaugurată oficial fabrica Fujikura Automotive MLD, care va produce cablaje și alte accesorii pentru sectorul auto. La eveniment a participat Prim-ministrul Pavel Filip, viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, Președintele Concernului Fujikura, Masahiko Ito, reprezentanți instituțiilor de stat și misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova, etc.

În cadrul evenimentului a fost menționat că Concernul Fujikura are asemenea întreprinderi în 19 state, cea din Moldova fiind a 38 la număr. În context, Masahiko Ito a apreciat deschiderea și susținerea Guvernului Republicii Moldova în procesul de implementare a acestui proiect investițional, remarcînd că întreprinderea a găsit în Republica Moldova o destinație potrivită pentru a-și extinde afacerile. Reprezentantul companiei nipone a specificat că la moment la întreprindere activează peste 1200 de angajați, iar că pînă în anul 2020, numărul acestora va crește pînă la 3000.

La rîndul său, Prim-ministrul Pavel Filip a remarcat că sporirea investițiilor în Republica Moldova oferă Guvernului posibilitatea de a majora salariile, pensiile și investițiile sociale, astfel îmbunătățind condițiile de trai ale cetățenilor. „Nimic nu poate fi mai important pentru noi decît să oferim un loc de muncă plătit decent tinerilor din Republica Moldova, astfel fiind siguri că ei vor rămîne acasă”, a subliniat Premierul.

Pentru asigurarea calității adecvate a producției, compania SRL ”Fujikura Automotive MLD” a realizat un program de instruire a personalului angajat în cîmpul muncii atît în cadrul unui ciclu intern, cît și în cadrul întreprinderilor ”Fujukura Automotive” de peste hotare. Toată producția întreprinderii este destinată clienților din Uniunea Europeană.

Concernul Fujikura a fost fondată în anul 1885, cu sediul principal la Tokyo, iar la moment are deschise subdiviziuni în mai multe țări ale lumii. Vînzările efectuate de către Concernul Fujikura în anul 2015 au constituit 6,326 miliarde de dolari SUA, iar numărul angajaților ajungînd la cifra de circa 54 mii de persoane.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?