Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Steagul Rusiei a devenit însemn oficial în Transnistria

13 apr. 2017,, 09:07   Politică
2912 7

Regiunea Transnistreană s-a apropiat și mai multe de Rusia.

Așa-zisul guvern de la Tiraspol a adoptat în a doua lectură proiectul de lege care oficializează folosirea drapelului rus alături de cel actual al regiunii pe întreg teritoriul său.

Conform proiectului de lege aprobat, drapelul rusesc va fi arborat alături de cel al regiunii transnistrene pe clădirile și în interiorul instituțiilor administrative de stat, al autorităților locale, dar și în cadrul unor evenimente oficiale. La arborare, drapelul Transnistriei se va afla de partea stîngă a edificiilor, iar tricolorul rus va fi de partea dreaptă.

După cum se specifică în proiectul de lege, modificarea utilizării simbolurilor de stat a avut loc datorită angajamentului oamenilor pentru unitate și dorința de reunificare cu Federația Rusă în conformitate cu expresia voinței poporului exprimată în referendumul din 17 septembrie 2006, scrie novostipmr.com.

„Drapelul de Stat din Rusia apropie poporul transnistrean de statul rus, din care se simte că face parte poporul multinațional al Transnistriei, iar această asociere are o bază istorică solidă“, mai apare pe site-ul din stînga Nistrului.

De asemenea, conform proiectului, utilizarea simbolistici rusești nu va afecta starea drapelului transnistrean.
„Arborarea celor două drapele în egală măsură va însemna o consolidare a statalității regiunii transnistrene și altfel sărbătorim o nouă fază de integrare a Transnistriei la Rusia“, au asigurat autorii inițiativei.

Realitatea.md amintește că, Sovietul Suprem al Transnistriei a adoptat pe 2 martie în primă lectură acest proiect de lege care reglementează folosirea drapelului Federației Ruse pe teritoriul nerecunoscutei republici nistrene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?