X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Ghimpu își asumă prerogativele CC

2 mai. 2013,, 12:48   Politică
4506 4
Foto: noi.md
Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, susține că, dacă PLDM și PCRM vor vota pentru abrogarea legii cu privire la sistemul electoral mixt, această procedură va fi neconstituțională. Asta deoarece, în opinia lui, activitatea actuală a Parlamentului, după demiterea spicherului, este ilegală, relatează NOI.md.

“Problema la noi este că nimeni nu poate conduce ședințele decît Marian Lupu. Liliana Palihovici este uzurpatorul puterii. Anume ea, fiindcă nu cine dă comandă, dar cel care încalcă legea este considerat uzurpator. Dumneaei a uzurpat puterea imediat ce a preluat moderarea ședinței”, a spus liderul PL.

Mihai Ghimpu a menționat că, deși deputații PL nu participă la ședințele legislativului, acest fapt nu este boicot, din moment ce ședințele sînt ilegale.

“Eu nu vreau să particip cu colegii mei la uzurparea puterii, fiindcă prezența noastră înseamnă un fel de legalitate a ședinței. Eu nu doresc să legalizez această uzurpare a puterii. La ședințe vom veni cînd acestea vor fi legale”, a spus Ghimpu.

Menționăm că unii experți consideră că, după demiterea spicherului, Parlamentul nu își mai poate continua activitatea și deci toate proiectele aprobate pînă în prezent sînt neconstituționale. Liberal-democrații, dar și comuniștii, au o altă opinie vizavi de situația creată.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?