Cetățenii se împotrivesc parcărilor cu plată în curțile de bloc (VIDEO)

Cetățenii se împotrivesc parcărilor cu plată în curțile de bloc (VIDEO)

Parcările cu plată – un subiect foarte discutat în ultimul timp, trezește interes nu numai în rîndul autorităților, dar și a locuitorilor și vizitatorilor orașului.

Într-un sondaj efectuat de către portalul NOI.md, mai multe persoane s-au arătat a fi pentru amenajarea acestor parcări cu plată. Potrivit respondenților, aceste parcări ar putea fluidiza cît de cît traficul din oraș și ar disciplina șoferii.

Locuitorii capitalei afirmă că odată cu apariția acestor parcări, orașul ar deveni mai îngrijit, mai liber și nu se vor mai crea atîtea ambuteiaje pe principalele străzi. Mai mult, unul din participanții la sondaj a declarat că numărul de automobile în Chișinău este mult prea mare, iar locurile de parcare existente în prezent sînt mult prea puține, iar străzile prea înguste.

În ceea ce privește amenajarea parcărilor cu plată în curțile de bloc, aici oamenii sînt puțini sceptici. Unii dintre ei susțin că această ideea va rămîne la nivel de discuție doar, alții refuză categoric să accepte acest lucru, există însă persoane care salută ideea. Cei care se împotrivesc parcărilor cu plată în curțile de bloc afirmă că fiecare familie are nevoie de automobil pentru nevoile personale, iar pentru staționarea lîngă casă nu e nevoie de taxe.

Categoria de persoane care și-ar dori implementarea taxelor și în curțile de bloc, argumentează acest fapt că deseori mașinile sînt parcate peste tot, iar cînd este nevoie de ajutorul unei Ambulanțe, a pompierilor sau polițiștilor aceștia nu pot ajunge la locul destinației. 
 


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu3 comentari

куда 12 apr. 14:11

будут идти деньги от таких парковок , кто их будет собирать и куда и как тратить , если они появятся ?В каких странах применяется ?

vasea 12 apr. 12:04

cea mai mare prostie. cei ce sunt pentru parcari cu plata nu au masini , si lor tot timpul cineva sau ceva ii incurca ,dar daca cuiva le va fi rau ,lor le va sta bine

Valera 11 apr. 23:09

Trebuie de introdus plata si control neaparat. La noi in curte fiecare isi pune sticle, bidoane, ca sa-si demarcheze locul public ca si a lui propriu. Daca locul e rezervat, atunci plateste-l.

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

tu ești reporter

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load