Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Termenul de înscriere la programul "Femei în Afaceri" a fost extins

10 apr. 2017,, 12:30   Societate
1879 1

Termenul de înscriere la Componenta I a Programului-pilot "Femei în afaceri" a fost extins pînă la 30 aprilie. Programul a fost lansat de către Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM).

Surse din cadrul ODIMM au relatat pentru INFOTAG că peste 350 de femei şi-au exprimat, pînă în prezent, dorinţa de a participa la Componenta I a Programului-pilot, însă numai 300 dintre ele vor fi instruite şi îndrumate şi vor beneficia de suportul experţilor la trei etape diferite de dezvoltare a afacerii.

Circa 30% dintre aplicante au optat pentru lansarea sau extinderea afacerii în domeniul prestării serviciilor, alte 30% - în domeniul producerii, iar 40% doresc să gestioneze afaceri în agricultură, meşteşugărit, agroturism sau activităţi mixte. Majoritatea formularelor au fost completate de către beneficiarele din centrul ţării şi din municipiul Chişinău - circa 70%. Aproape 80% au studii universitare sau postuniversitare, iar 26% sunt şomere.

Programul-pilot "Femei în afaceri" cuprinde trei componente. Cea de-a doua componentă este destinată antreprenoarelor care gestionează afaceri mai puţin de doi ani. Vor fi selectate 100 de femei-antreprenoare, care vor beneficia de granturi pentru dezvoltarea afacerii. În cadrul Componentei III vor fi selectate 10 companii, gestionate de femei, active pe piaţă mai mult de 2 ani, care îşi propun investiţii de scară largă pentru extinderea pieţei de desfacere şi promovarea exporturilor. Suma grantului va fi de circa 70 mii euro.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?