X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Consilierul președintelui a obținut sabia lui Ștefan cel Mare (VIDEO, FOTO)

8 apr. 2017,, 20:30   Societate
5211 0

Reprezentantul aparatului președintelui Igor Dodon a obținut copia sabiei lui Ștefan cel Mare și Sfînt.


De această înaltă onoare consilierul președintelui pentru problemele educației, științei și cercetărilor Corneliu Popovici s-a învrednicit pentru înalta contribuție la consolidarea statalității moldovenești și promovarea intereselor naționale. Distincția de onoare i-a fost acordată laureatului, sîmbătă, 8 aprilie, de către președintele Federației de lupte naționale „Voievod”Nicolae Pascaru, transmite NOI.md.

Înaintea înmînării distincției, Nicolae Pascaru a menționat importanța premierii oamenilor, care au întreprins eforturi pentru consolidarea statalității moldovenești, promovarea intereselor naționale și păstrarea tradițiilor istorice și culturale ale țării. Copia sabiei lui Ștefan cel Mare, confecționată cu participarea meșterilor spanioli, este înmînată anual de către Federația de lupte naționale „Voievod” unuia dintre cei mai proeminenți stataliști. Potrivit lui Pascaru, nu există dubii că consilierul președintelui Moldovei Corneliu Popovici apără fructuos interesele statului în diferite domenii. „Apreciem contribuția Dvs. în păstrarea și consolidarea statalității moldovenești, fapt ce joacă un mare rol pentru viitorul țării noastre”, a menționat Pascaru.



La rîndul său, consilierul preşedintelui a exprimat mulțumire și recunoștință Federației „Voeivod” pentru onoarea acordată. „Am fost plăcut surprins că de această dată mi s-a acordat mie această distincție înaltă. Eu mulți ani urmăresc activitatea Federației „Voievod” și admir pașii întreprinși de conducerea ei în vederea consolidării statalității moldovenești, promovării tradițiilor naționale și educației patriotice a tineretului. Este foarte important de menționat că datorită Federației „Voievod” tineretul nostru se interesează tot mai mult de istoria și tradițiile țării noastre și reprezintă cu mîndrie Moldova la competițiile internaționale”, a declarat Corneliu Popovici într-o discuție cu corespondentul NOI.md.


Înmînarea copiei sabiei originale a domnitorului Ștefan cel Mare a fost punctul culminant al ceremoniei de deschidere a celui de-al VI-lea Campionat European de lupte marțiale „Voievod”, desfășurată sîmbătă, 8 aprilie, în incinta Institutului de Educație Fizică și Sport. La campionat au participat peste 400 de sportivi din Moldova, Rusia, România, Ucraina, Armenia, Turcia, Azerbaidjan și Ciprul de Nord. Salutînd participanții și oaspeții competiției, Corneliu Popovici a transmis adresarea președintelui Moldova Igor Dodon. „Președintele apreciază înalt activitatea Federației „Voievod” și își exprimă mulțumirea pentru că ea contribuie la păstrarea și promovarea a tot ce-i moldovenesc” a menționat consilierul președintelui.

Amintim că anul trecut, copia sabiei lui Ștefan cel Mare i-a fost înmînată directorului Institului pentru studii diplomatice, politice și de securitate, fostului ministrul adjunct al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Valeriu Ostalep. În articolele și declarațiile sale el insistă asupra menținerii independenței și suveranității, precum și a statutului de neutralitate al Moldovei.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?