Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Comisia specială cere abrogarea Legii privind sistemul electoral mixt

30 apr. 2013,, 16:20   Politică
4085 1
Foto: noi.md
Joi, 2 mai, Parlamentul ar putea abroga legea cu privire la sistemul electoral mixt.

Membrii comisiei care investighează impactul sistemului electoral mixt au decis că legea trebuie abrogată. Decizia a fost luată după ce comisia a organizat timp de două zile discuții publice pe marginea proiectului, relatează NOI.md.

Astfel, în raportul comisiei se menționează despre necesitatea abrogării legii, iar joi, urmează ca deputații să voteze în acest sens.

Membrii comisiei își justifică decizia prin faptul că legea îngrădește dreptul la vot pentru cetățenii din Transnistria și cei aflați peste hotare, deoarece ei vor vota pe o singură circumscripție, cea cu lista partidelor.

Pe de altă parte, democrații sînt convinși că sistemul electoral mixt este foarte bun, însă admit că PLDM și PCRM vor vota pentru abrogarea legii .

La rîndul său, președintele fracțiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleț, a menționat că membrii fracțiunii pe care o conduce vor asculta propunerile comisiei, analizînd temeiurile invocate. ”Ținînd cont de evaluarea celor propuse, vom decide”, a spus Streleț.

La o săptămînă după ce au votat pentru adoptarea proiectului, liberal-democrații au solicitat crearea unei comisii. În același timp, liberalii au declarat că vor contesta proiectul la Curtea Constituțională.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?