Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Tiraspolul efectuează "o cercetare în luptă"

30 apr. 2013,, 14:05   Societate
2811 0
Foto: nr2.ru
Tiraspolul efectuează "o cercetare în luptă", a declarat ex-ministrul afacerilor externe al autoproclamatei RMN, Valeri Liţcai, comentînd, în emisia unui post de televiziune chişinăuian, ultimul incident din localităţile Varniţa şi Gura Bîcului cu instalarea unor vagoane de către vameşii transnistreni.

Potrivit agenţiei "Infotag", fostul diplomat a afirmat că Tiraspolul "după ce şi-a dat seama că tactica anunţată a "paşilor mici" s-a epuizat, a început treptat să se retragă, cu aceiaşi paşi mici, dar spre tensionare". În opinia lui Liţcai, explicaţia acestui fenomen ar fi aceea că niciunul dintre politicienii guvernanţi din prezent de pe ambele maluri ale Nistrului nu are experienţă de conducere în situaţii de conflict.

Totuşi, fostul responsabil s-a arătat convins că, conflictul din Zona de Securitate de pe Nistru "nu evoluează de la sine, ci este dirijat, dar aceasta deocamdată".

Liţcai a calificat situaţia din zona de conflict drept una "vegetariană", comparînd-o cu evenimentele din zona confruntării georgiano-abhaze, în care, tot în cei 21 de ani de după încheiere, au căzut 150 de pacificatori ruşi, iar numărul de localnici împuşcaţi a fost de peste 1000.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?