Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4014

Guvernul va asigura familiile defavorizate

7 apr. 2017,, 15:30   Societate
2035 3

Guvernul Moldovei intenţionează să asigure familiile defavorizate cu convertoare, adică dispozitive speciale de recepţie a semnalului digital pentru televizoarele de tip vechi.

Proiectul de hotărîre de govern este elaborat de Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor.

Surse din cadrul ministerului au relatat pentru INFOTAG că lista beneficiarilor va fi întocmită de asistenţii sociali. Se preconizează că de convertoare vor beneficia circa 66 mii de familii.

În acest sens, se planifică alocarea a circa 50 mil. lei din surse bugetare. Ceilalţi consumatori care nu dispun de televizoare ce recepţionează semnalul digital vor trebui să le procure.

Ministerul consideră că trecerea la TV digitală terestră va oferi telespectatorilor un şir de avantaje, printre care: mai multe programe TV în eter recepţionate gratuit, calitate net superioară a imaginii, sunet stereo, imagine HD de înaltă definiţie, servicii auxiliare.

Cu începere de la 1 noiembrie 2016, multiplexul A difuzează în eter opt programe în format digital, care pot fi recepţionate gratuit. Astfel, este asigurată acoperirea cu semnalul digital a circa 70% din teritoriul ţării şi, respectiv, circa 85% din populaţia ţării. Pentru recepţie este necesar un televizor care suportă standardul DVB-T2 cu compresia H.265 sau conectarea unui convertor de acest standard la televizorul existent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?