X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4011

Peşte "de aur" la Piaţa Centrală

7 apr. 2017,, 14:44   Societate
2717 0

De Buna Vestire, creştinii ortodocşi care postesc au dezlegare la peşte.

Ploaia de dimineaţă nu i-a oprit pe oameni să meargă la piaţă după produse proaspete pentru mesele de sărbătoare. Totuşi, unora le-a pierit pofta cînd au văzut că preţurile au fost majorate simţitor.

Cele mai solicitate specii de peşte au fost carasul şi fitofagul. Preţul unui kilogram variază între 35 şi 50 de lei.

"Am o bătrînică acasă, mama mea, care ţine strict. Mai mult pentru ea mă strădui. Cred că o salată, ceva peşte, o mămăliguţă şi vom mai vedea."

" - Draga mea, vreau să cumpăr ceva bun, să dea din coadă. – Cît vreți să cumpărați? – Vreo 5 kg? – Am nepoți... familia e mare."

Unii au cumpărat peşte congelat.

"Azi se mănîncă pește și vreau să gătesc ceva. Anume din pește congelat doresc să pregătesc."

Crapul a fost vîndut cu 85 de lei kilogramul. Oamenii au fost revoltaţi că vînzătorii au scumpit marfa cu ocazia sărbătorilor.

"E scump, e foarte scump."

"Ce, astea sînt prețuri? Sînt nebune prețurile, foarte exagerate. Era 50, 45, dar acum 85 de lei. E strașnic, nici nu ți-i a mînca de așa pește."

"Prețul trebuie să fie ceva mai jos, dar ei amăgesc acum norodul, că e businessul lor. Nu aleg nimic, căci prețurile sînt foarte mari și parcă ar fi peștele acesta de aur."

Comercianţii spun că nu e vina lor că au fost majorate preţurile.

"Lumea își permite după buzunar. Ploaia puțin ne-a stricat afacerea."

"Nu noi am scumpit, dar pescarii au scumpit. Un pic, un pic un trei-patru lei nu-i mult tare. - Au profitat de sărbătoare? - Au profitat, pescarii, da. Noi nu, dar pescarii."

Cei cu gusturi rafinate au optat pentru specii de peşte mai rare, cum ar fi somonul sau dorada. Chiar dacă un kilogram costă aproape 160 de lei.

"Nu ştiu, e gustoasă, proaspătă. Dorim, dar deja e verificat."

"Nu avem vreo preferinţă, dar copiii mei cel puţin ai mei preferă somonul, peştele roşu, dar vrem să mai gustăm şi altceva, am luat păstrăv."

În magazinele de specialitate, la mare căutare au fost şi fructele de mare. Producţia este adusă din Spania, Italia sau chiar Vietnam. Un kilogram de fructe de mare asortate costă 170 de lei.

"Avem cocktail din fructe de mare. Este cel mai întrebat produs din Republica Moldova, conţine caracatiţe, conţine sepii, conţine creveţi", a declarat directorul marketing al unei companii, Alexandru Mîţa.

Creştinii ortodocşi care au ţinut post vor avea dezlegare la peşte şi duminică, de Florii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?