Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Vicedirectorul CNA îi face din deget lui Chirtoacă

7 apr. 2017,, 11:21   Politică
4692 3

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a fost mustrat de către directorul adjunct al Centrului Național Anticorupție, Cristina Țărnă, în cadrul unei mese rotunde cu privire la fenomenul corupției, notează NOI.md.

În timpul discuțiilor despre înrădăcinarea corupției în structurile Primăriei, Cristina Țărnă l-a atenționat pe edil că nu poate la nesfîrșit să-și decline responsabilitățile față de neregulile din cadrul instituției. Funcționara a precizat că scuzele folosite acum 10 ani de Dorin Chirtoacă precum că ar fi preluat conducerea Primăriei cu datorii uriașe nu mai merg.

„Am înțeles că ați moștenit o corabie spartă, pe care spuneți că ați fost obligat să o mențineți pe linia de plutire, dar noi avem o noutate bună: nu sînteți obligat să o mențineți pe linia de plutire. Pur și simplu închideți găurile pe unde curge apa în corabia asta. Acest lucru este cel mai important, astfel încît să nu mai folosiți argumentul care îi deranjează pe mulți că ați moștenit…, pentru că în zece ani tot despre moștenire este vorba. Anume atunci cînd veți schimba lucrurile de o manieră în care să nu fie posibil să apără aceste lucruri, atunci vom vorbi de adevărata prevenire a corupției. Tocmai atunci nu o să mai trebuiască să vă mențineți pe calea de plutire, veți duce pînzele acolo unde vreți să duceți municipiul Chișinău”, a menționat Cristina Țarnă.

Directorul adjunct al CNA a mai remarcat că aproximativ 40-45% dintre cetățeni spun că deseori apelează la stimulări și favoruri cînd intră în contact cu vreun reprezentant ai Primăriei. Mita este de 500 de lei de la persoanele fizice și de peste 4000 din partea persoanelor juridice. Potrivit funcționarei, în urma evaluării riscurilor, CNA a elaborat un plan de integritate pentru angajații Primăriei.

Discuțiile au fost purtate în cadrul mesei rotunde organizate de CNA și „Expert-Grup” cu genericul „Costurile corupției în municipiul Chișinău”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?