X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

MIEPO va pregăti Catalogul proiectelor investiționale al Moldovei

7 apr. 2017,, 10:45   Economie
3044 1

Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO) lansează un apel național de colectare a proiectelor investiționale din domeniul public și privat, la care vor fi elaborate fișe de proiecte, incluse ulterior în Catalogul proiectelor investiționale al Moldovei.

Potrivit comunicatului MIEPO, Catalogul va fi utilizat pentru promovarea oportunităților investiționale ale economiei naționale și prezentat potențialilor investitori în cadrul întrevederilor, misiunilor, expozițiilor și altor evenimente desfășurate atît în țară, cît și peste hotare, notează NOI.md.

Catalogul proiectelor investiționale al Republicii Moldova va include următoarele domenii: industria auto, constructoare de mașini și electronică; industria textilă, îmbrăcăminte, încălțăminte, piele și accesorii; agricultura și industria alimentară; tehnologia informației, comunicații și externalizarea serviciilor (Business Process Outsourcing); energetică și energie regenerabilă; imobiliar; turism; inovații; infrastructură (transport, logistică, construcții); parteneriate publice-private (PPP); altele.

Proiectele prezentate urmează să corespundă următoarelor criterii: să reprezinte un proiect real, actualizat, sustenabil și durabil; să reprezinte un document în care se descrie necesitatea efectuării investiţiilor, principalele caracteristici ale proiectului şi previziunea financiară al acestuia; să fie susținut printr-un plan de afaceri / studiu de fezabilitate, ce cuprinde informații și date economico-financiare veridice.

MIEPO îşi asumă angajamentele de a păstra confidențialitatea informației prezentate, a publica fișa proiectului investițional doar cu acordul candidatului, a utiliza exclusiv pentru uz intern și pentru evaluarea eligibilității proiectului investițional a documentelor justificative aferente acestuia (plan de afaceri / studiu de fezabilitate).

MIEPO nu poartă răspundere pentru veridicitatea informațiilor prezentate, indicatorilor economico-financiari, pentru desfășurarea ulterioară a negocierilor dintre candidați și potențialii investitori, precum și rezultatul obținut.

MIEPO i-a îndemnat pe autorii proiectelor investiționale care caută parteneri externi – investitori să completeze formularul de colectare a proiectelor investiționale pînă la 31 aprilie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?