Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4062

Streleț: Lupu și Filat continuă consultările

30 apr. 2013,, 11:40   Politică
3087 5
Foto: evz.ro
Chiar dacă PLDM a votat pentru demisia lui Marian Lupu consultările între liderii celor două partide continuă. Cel puțin asta susține liderul fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii In PROfunzime.

“Consulările au loc permanent. Și azi au avut loc întlniri între liderii partidelor noastre. Ce ține de candidatul la funcția de premier această atribuiție este delegată biroului permanent al partidului. În sînul fracțiunii domină un sentiment de dezamăgire și nu vrem pe viitor să acceptăm compromisuri”, a afirmat Streleț.

Mai mult, Streleț a ținut să precizeze ca negocierile au avut loc și vineri cînd a fost demis Marian Lupu. “Pot să vă spun că negocieri au avut loc de vineri, pe lîngă vizita lui Plahotniuc la PLDM. Vineri s-a discutat și s-a spus că se urmărește să se ajungă la poziții egale. Programul de guvernare este finalizat, iar propunerea de a negocia deschis cred că ar trebui să fie primită”, consideră Valeriu Streleț.

Totodată, deputatul PD, Igor Corman a ținut să prezinte care este poziția PD. “Noi sîntem consecventi. Noi am fost și rămînem pe poziția de a avea o stabilitate, o majoritate parlamentară și să evitam alegerile. Asta este posibil doar într-o coalitie cu PLDM. Noi considerăm că trebuie să lăsăm emoțiile la o parte și să trecem mai departe. Noi ne-am străduit să dăm toate explicațiile și am spus pentru ce am votat atunci demisia Guvernului. Eu am cerut o explicație de la PLDM. Acum urmează ca președintele să propună candidatul la funcția de premier. Credem că aceste negocieri care au fost purtate nu au fost zadarnice și noi pe 22 eram gata să votăm Guvernul”, a specificat Corman.

Și Streleț este de părerea că negocierile trebuiesc continuate. "Cred că negocierile trebuiesc continuate, însă trebuie să ținem cont de o eventuală distrubuire a funcțiilor. In 2010 cînd se discuta cine să preia executivul se arăta cu degetul la PLDM. Demisia Guvernului a avut la bază numai nu situația de a avea pretentii că Guvernul nu și-a dus la bun sfîrșit responsabilitățile. Vom vedea", a conchis Valeriu Streleț.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?