Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

OFICIAL! Șoferii agresivi riscă amenzi de pînă la 3750 de lei

6 apr. 2017,, 14:23   Societate
5798 4

Șoferii care vor avea un comportament agresiv în trafic riscă amenzi de pînă la 3750 de lei cu puncte de penalizare sau chiar și arestul pe un termen de 30 de zile. Un proiect de lege în acest sens a fost votat astăzi în lectură finală de către Parlament.

Astfel, în Codul Contravențional a fost introdusă noțiunea de „comportament agresiv”, ce include diferite acțiuni precum folosirea nejustificată a semnalelor luminoase, claxonarea nejustificată sau utilizarea unor semne obscene.

Cei care vor încălca regulile de circulație rutieră sau a normelor de conducere preventivă prin manifestarea unui comportament agresiv vor fi sancționați cu o amendă de la 75 la 100 de unităţi convenţionale și aplicarea a 5 puncte de penalizare, sau muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de la 20 la 40 de ore, sau arest contravenţional pe un termen de 15 zile. Indiferent de sancțiunea aplicată, șoferului îi va fi interzis să conducă autovehicule pe un termen de cel puțin 6 luni și cel mult un an.

De asemenea, comportamentul agresiv repetat timp de un an sau săvîrșit în grup se va pedepsi cu o amendă de de la 100 la 150 de unități de convenționale cu aplicarea a 6 puncte de penalizare sau muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de la 40 la 60 de ore, sau arest contravenţional pe un termen de la 15 la 30 de zile, în toate cazurile cu sau fără privarea de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de la 1 la 2 ani.

Care sînt acțiunile care, prin lege, se înțeleg drept comportament agresiv vedeți AICI.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?