Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Valerian Mînzat a fugit din sala de judecată

5 apr. 2017,, 21:21   Societate
6855 2

Valerian Mânzat a fugit din sala de judecată, după ce a fost pronunțată hotărârea Curții de Apel prin care este condamnat la 9 ani de închisoare cu executare.

El a fugit din sala de judecată împreună cu alți câțiva complici, și ei de asemenea condamnați, informația a fost confirmată de presedintele Curtii de Apel, Ion Plesca, pentru PUBLIKA TV.

Poliția este pe urmele lui și îl caută în tot orașul.

(UPDATE 19:59) Potrivit purtătorului de cuvânt al Curții de Apel, Valerian Mânzat și avocatul său nu erau obligați să fie în sală la pronunțarea sentinței. " El are dreptul să nu participe când este anunțată decizia. Urmează să fie dat în căutare pentru a i se aplica sentința".

(UPDATE 19:52) Potrivit avocatului său Gheorghe Amihalachioae, Valerian Mânzat s-ar afla acasă.

PUBLIKA.MD aminteşte că, Valerian Mânzat a fost reţinut în data de 2 februarie, în alt dosar. Potrivit CNA, avocatul i-ar fi promis unei femei că va urgenta transferarea soţului acesteia dintr-un penitenciar din Federaţia Rusă în unul din Republica Moldova. Pentru serviciile sale, avocatul ar fi cerut 20.000 de euro pe care trebuia să-i primească în două tranşe. Acesta a fost reţinut în momentul în care i-a returnat victimei o parte din bani.

Valerian Mânzat este învinuit de procurori că, în 2009, în urma unei înţelegeri prealabile cu Ion Taran, care, pe atunci, era şeful Secţiei investigare a accidentelor rutiere a Comisariatului General de Poliţie, şi cu Dorel Găină, şef al Secţiei asistenţă juridică în cadrul Companiei de asigurări "Moldasig" SRL, au înscenat un accident rutier, cu intenţia de a intra în posesia unei sume de bani de la acea companie de asigurări.


În 2008, Valerian Mânzat procurase de la Victor Spinei un automobil BMW 525 D. Acesta i-ar fi dat proprietarului doar o parte din bani. Ulterior, i-a transmis şi suma de nouă mii de euro.

În vara anului 2009, BMW-ul procurat de Valerian a fost incendiat pe str. Petru Zadnipru din Chişinău. Două luni mai târziu, potrivit procurorilor, Mânzat, de comun acord cu alte persoane, au improvizat că, pe str. Albişoara intersecţie cu str. Puşkin, ar fi avut loc un accident rutier în care a fost implicat BMW-ul incendiat anterior şi un Mercedes Vito, cu numere de înmatriculare germane, proprietate a lui Vladimir Mihalcean.

Potrivit procurorilor, în realitate accidentul rutier nici n-a avut loc.

"Automobilul lui Mânzat a fost incendiat. Probabil că a fost complicat să-l vândă şi să restituie datoria proprietarului. Astfel s-au înţeles în prealabil cu alte persoane pentru a înscena un accident, ca ulterior să încaseze banii de la "Moldasig", susţineau procurorii, într-o intervenție pentru ZdG.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?