Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Miniștrii nu au nimic împotriva lipsirii deputaților de imunitate

5 apr. 2017,, 16:02   Politică
1767 1

Executivul a avizat astăzi pozitiv proiectul de lege privind modificarea articolului 70 din Constituţie, care prevede excluderea imunităţii deputaţilor, notează Noi.md

Astfel, urmărirea penală împotriva aleșilor poporului va putea fi pornită fără acordul prealabil al Parlamentului. Autorii inițiativei relevă că imunitatea parlamentară nu constituie un drept absolut, la care deputatul ar putea renunţa, şi niciun privilegiu, contrar egalităţii cetăţenilor în faţa legii. Guvernul a adus drept argument și faptul că inițiativa a fost avizată pozitiv de Curtea Constituţională.

În prezent Art. 70 alin. (3) din Constituţia Republicii Moldova prevede că deputatul nu poate fi reţinut, arestat, percheziţionat, cu excepţia cazurilor de infracţiune flagrantă, sau trimis în judecată fără încuviinţarea Parlamentului, după ascultarea sa.

Săptămîna trecută, Parlamentul a votat în prima lectură inițiativa de modificare a Constituției. Documentul a fost însă criticat dur de reprezentanții opoziției, care au subliniat că excluderea imunității parlamentare va fi folosită de guvernare drept „bîtă politică”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?