Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Liderul de la Tiraspol vine cu un îndeamn către autorităţile moldovene

5 apr. 2017,, 08:30   Politică
6550 6

Preşedintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, îndeamnă autorităţile moldovene să stabilească încotro se îndreaptă Moldova.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul liderului de la Tiraspol, despre aceasta el a declarat marţi, la audierile parlamentare din Sovietul Suprem referitor la "politica contemporană a Rusiei faţă de concetăţenii care locuiesc în Transnistria".

"În Moldova nu există consolidare, nu există idee comună. Preşedintele vorbeşte despre o formă de soluţionare a problemelor, prim-ministrul pledează pentru a doua, iar speakerul Parlamentului moldovean - pentru a treia. Îi îndemn pe colegii moldoveni şi pe toţi participanţii la procesul de negocieri: Moldova trebuie să se determine încotro totuşi se îndreaptă. Fie ca această poziţie să nu fie acceptabilă pentru noi (Transnistria - "I."), însă va fi clară şi transparentă, vom înţelege despre ce vorbim",a spus Krasnoselski.

El a menţionat că poziţia Transnistriei este univocă.

"Este vorba de independenţa republicii cu aderarea ulterioară la Marea Rusie. Aceasta este poziţia poporului, preşedintelui, deputaţilor de toate nivelurile, guvernului. Această poziţie consolidează întreaga societate transnistreană. Poate să nu fie pe plac, dar ea este transparentă şi clară", a spus liderul de la Tiraspol.

Potrivit lui, "din punct de vedere al adevărului istoric, obiectivul principal al Transnistriei este menţinerea păcii şi a Lumii ruse pe teritoriul său".

În pofida divergenţelor cu Moldova, preşedintele Transnistriei consideră că dialogul constructiv este "singura cale acceptabilă de soluţionare a problemelor între cele două ţări".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?