Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Decis! Construcția anexelor la apartamente este interzisă

29 apr. 2013,, 12:10   Societate
8895 1
Foto: tv7.md
Construcția anexelor de orice gen la apartamente va fi interzisă începînd cu luna mai. O decizie în acest sens a fost anunțată astăzi de primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, în condițiile în care în ultimii ani se construiesc tot mai multe anexe fără a se ține cont de normele legislative.

”Consider că practica anexelor este un lucru bolnăvicios. La început s-a permis să fie construite anexe în perimetrul balcoanelor, ca acum să fie construite cîte două camere. Dacă nu se înțelege că ceea ce s-a permis trebuie respectat, atunci trebuie interzis în totalmente. Cît privește autorizațiile eliberate, să fie verificat ca să se urmeze întocmai normele legislative. Cele fără de acte să fie demolate. Construcția de alte noi să fie permisă doar în cazul în care agentul economic va dovedi că este în beneficiul orașului”, a declarat Chirtoacă.

Potrivit edilului, această decizie a fost luată, întrucît la nivel central legislația n-a fost modificată. ”Problema anexelor a fost ridicată încă în anul 2007. Atunci s-a acceptat să avem construcții doar pe vertical. În același timp, legislația a rămas permisibilă și pentru cele la parter. Oamenii profită și construiesc ilegal. Noi încercăm să limităm acum ceea ce nu poate legea”, a precizat Dorin Chirtoacă.

Datele Primăriei Chișinău arată că de la începutul anului curent au fost eliberate 15 autorizații de construcții, dintre care 4 pe verticală și 11 la parter. Anul trecut însă, s-au eliberat 73 de autorizații, dintre care 12 pe verticală și 59 la parter.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?