Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4005

Trump îl asigură pe Putin de "susținerea totală" a Washingtonului

4 apr. 2017,, 10:30   Externe
1820 0

Președintele american, Donald Trump, l-a asigurat pe omologul său rus, Vladimir Putin, de "susținerea totală" a Washingtonului în răspunsul pe care îl va da Moscova atentatului de la metroul din Sankt Petersburg, a anunțat luni seara Casa Albă, citată de AFP și EFE.

În cursul unei convorbiri telefonice între cei doi lideri, Trump a prezentat "cele mai profunde condoleanțe" și a condamnat atentatul, care a costat viața a 11 persoane.

"Trump a oferit sprijinul deplin al Guvernului Statelor Unite pentru a răspunde la atac și a-i aduce pe vinovați în fața justiției", a arătat Casa Albă.

"Președintele Trump și președintele Putin au convenit că terorismul trebuie să fie definitiv și rapid învins", a indicat într-un comunicat sursa menționată. Atentatul cu bombă a avut loc luni între două dintre stațiile de metrou cele mai aglomerate din Sankt Petersburg, cu puțin înainte de ora locală 15.00 (12.00 GMT), într-o zi în care se reluau cursurile școlare după vacanța de primăvară din Rusia.

Putin a declarat că ipoteza principală este un atentat terorist și că sînt căutate spre a fi arestate două persoane pentru presupusa plasare de dispozitive explozive în metrou.

Comitetul Național Antiterorist rus a ridicat luni noaptea la 11 cifra morților și a precizat că sînt 45 de răniți spitalizați, dintre care 13 în stare gravă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?