X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Calmîc i-a îndemnat pe businessmenii din EAU să investească în Moldova

4 apr. 2017,, 08:45   Economie
1915 2

Republica Moldova, utilizînd așezarea sa geografică, avînd acorduri de liber schimb atît cu UE, cît și cu CSI, promovează ”o politică de 360 grade”, fiind un pod de circulație a mărfurilor atît spre vest și est, cît și spre nord și sud.

Declarațiile au fost făcute de viceprim-ministrul Octavian Calmîc, ministru al Economiei, în cadrul celei de-a VII-a ediții a Conferinței Internaționale „Annual Investment Meeting” cu genericul „Investițiile internaționale – calea spre competitivitate și dezvoltare”, condusă de vicepreședintele, prim-ministrul EAU și conducătorul Dubaiului, șeicul Mohammed, bin Rashid Al Maktoum.

Potrivit unui comuncat emis de Ministerul Economiei, participanții la reuniune au menționat că organizarea unor asemenea forumuri deschide noi oportunități de stabilire a unor noi relații de parteneriat între diferite state, realizarea proiectelor investiționale cu implicarea companiilor și organismelor internaționale de top etc.

Referindu-se la relațiile bilaterale cu Republica Moldova, atît bin Rashid Al Maktoum, cît și alți oficiali emiratezi au apreciat decizia autorităților de la Chișinău privind eliminarea regimului de vize pentru cetățenii unor state, inclusiv celor din EAU. În opinia autorităților de la Dubai, acest pas va contribui la dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre statele noastre și va permite implementarea unor proiecte investiționale reciproc avantajoase pentru ambele țări.

În cadrul vizitei de lucru în EAU, care se desfășoară în perioada 1-5 aprilie curent, Octavian Calmîc va avea întrevederi cu conducerea Camerei de Comerț Dubai și a companiilor Emirates Airlines, Mubadala Investment Company și LULU, organizatorii „Expo DUBAI 2020”, precum și reprezentanții diverselor instituții și organizații care acordă asistența tehnică.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?