X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Valerian Mînzat scapă de arestul la domiciliu

3 apr. 2017,, 10:35   Societate
2681 1

Avocatul Valerian Mînzat scapă de arestul la domiciliu. El va avea doar interdicţia de a părăsi ţara începînd cu data de 4 aprilie, informează Deschide.md.

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a declarat pentru Deschide.MD că urmărirea penală a fost finalizată, iar zilele acestea dosarul avocatului va fi trimis în judecată.

Potrivit lui Morari, Mînzat şi-a recunoscut vina şi colaborează cu ancheta, prin urmare nu este necesară prelungirea măsurii preventive de arest.

Șeful PA a mai spus că procurorul de caz a schimbat încadrarea juridică a acțiunilor lui Mînzat reieșind din faptul că avocatul și-a recunoscut traficul de influență.

”Date fiind materialele cauzei penale, declarațiile lui și faptul că și-a recunoscut influența, dosarul său va fi trimis în judecată pe art. 326, aliniat 3. - trafic de influență, nu pe art. 190 - escrocherie”, a adăugat Viorel Morari.

Potrivit Codului penal, infracțiunile prevăzute de art. 326, al. 3 săvîrșite de către persoanele juridice, se pedepseşte cu amendă în mărime de la 7000 la 12000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Avocatul Valerian Mînzat a fost reţinut în luna februarie. Potrivit CNA, el i-ar fi promis unei femei că va urgenta transferarea soţului acesteia dintr-un penitenciar din Federaţia Rusă în unul din Republica Moldova.
Pentru serviciile sale, avocatul ar fi cerut 20.000 de euro pe care trebuia să-i primească în două tranşe.

La începutul lunii martie, Mînzat şi-a recunoscut vina şi a fost plasat în arest la domiciliu, după ce în februarie, pe numele său a fost emis mandat de arest pentru 30 de zile, pe care l-a ispăşit în Penitenciarul 13 din Capitală.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?