Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Numitor comun privind siguranța schimbului de informație, între RM și UE

3 apr. 2017,, 10:00   Politică
2443 5

Republica Moldova și Uniunea Europeană au semnat Acordul privind procedurile de securitate pentru schimbul şi protecţia informaţiilor clasificate.

Acest acord va contribui la consolidarea cooperării bilaterale în domeniul protecţiei informaţiilor clasificate, notează NOI.md.

Documentul a fost semnat la Bruxelles, în cadrul unei întrevederi dintre premierul Pavel Filip și înaltul reprezentant pentru afaceri externe şi politică de securitate, vicepreședintele Comisiei Europene Federica Mogherini.

Pavel Filip și Federica Mogherini au trecut în revistă evoluţiile interne din Republica Moldova, inclusiv principalele realizări obţinute în implementarea Agendei de asociere 2014-2016 și au făcut un schimb de păreri despre dezvoltarea cooperării în cadrul Parteneriatului Estic.

Prim-ministrul a accentuat determinarea fermă a Guvernului de la Chișinău pentru implementarea reformelor agreate cu Fondul Monetar Internațional și Uniunea Europeană, menţionînd ca prioritate reforma administraţiei publice și a sistemului de pensii: „Evaluările, atît pozitive, cît şi critice, sînt utile în promovarea corectă a reformelor pe plan intern şi ne ajută să ne perfecţionăm. Vom ţine cont de recomandările venite din partea UE, atît cele constatate în recentul raport, cît şi cele identificate în procesul de negociere a Agendei de asociere”, a spus Pavel Filip.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?