Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Moldova aşteaptă investitori din EAU

1 apr. 2017,, 13:30   Economie
2241 0

Viceprim-ministrul Octavian Calmîc, ministru al Economiei, va întreprinde o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite în perioada 1 – 5 aprilie curent, în cadrul căreia va examina cu autoritățile de la Dubai dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre ambele ţări, extinderea cooperării economico-comerciale şi investiţionale, comunică NOI.md.

Potrivit comunicatului Ministerului Economiei, programul vizitei lui Octavian Calmîc include întrevederi bilaterale cu vicepreședintele, prim-ministrul EAU și conducătorul Dubaiului, șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, ministrul Economiei al EAU, Sultan Bin Saeed Al Mansoori, conducerea Camerei de Comerț Dubai și a companiilor Emirates Airlines, Mubadala Investment Company și LULU, organizatorii „Expo DUBAI 2020”, precum și cu reprezentanții diferitelor instituții și organizații care acordă asistența tehnică.

În scopul impulsionării relațiilor bilaterale între Moldova și Emiratele Arabe Unite, în cadrul vizitei vor fi lansate discuțiile pentru pregătirea negocierilor pe marginea proiectului Acordului între ambele state privind promovarea şi protejarea reciprocă a investițiilor, proiectului Convenției între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Emiratelor Arabe Unite pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe proprietate, precum și proiectului Acordului interguvernamental privind cooperarea economică și tehnică.

Octavian Calmîc va participa și la lucrările celei de-a VII-a ediții a Conferinței Internaționale „Annual Investment Meeting” cu genericul „Investițiile internaționale – calea spre competitivitate și dezvoltare”, în cadrul căreia vor fi abordate subiecte ce țin de atragerea investiților directe, care contribuie la competitivitatea economiilor naționale, precum și rolul companiilor străine în acest proces.

La evenimen vor participă demnitari de rang înalt și agenți economici din Brazilia, Rusia, Franța, Germania, Elveția și altele ţări. Ministrul Economiei al ţării noastre va prezenta la forum oportunitățile investiționale oferite de Moldova și domeniile în care pot fi realizate proiecte economice.

Vizita delegației moldoveneşti în EAU constituie o continuare a dialogului bilateral, inițiat de autoritățile celor două state în luna februarie curent, cînd la Chișinău s-a aflat o delegație a EAU, condusă de ministrul Economiei al acestei ţări. În cadrul discuțiilor au fost abordate subiectele legate de atragerea investițiilor EAU în economia Moldovei, implementarea unor proiecte comune în diferite domenii, precum și aspecte legate de avansarea negocierilor privind semnarea Acordului bilateral de promovare și protejare a investițiilor.

În contextul vizitei oficiale a delegaţiei EAU a fost organizat un Forum de afaceri moldo-emiratez, la care au participat peste 100 de companii din Moldova și peste 20 de directori ai marilor companii din EAU, administratori ai zonelor economice libere, fondurilor de investiții, Camerei de Comerț, etc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?