X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Premierul Moldovei și cel al Georgiei au ajuns la o înțelegere

28 mar. 2017,, 11:00   Politică
1864 1

Moldova și Georgia vor impulsiona cooperarea comercial-economică.

Asupra acestui fapt au convenit, în timpul unei întrevederi bilaterale, prim-ministrul Moldovei, Pavel Filip, și premierul Georgiei, Gheorghi Kvirikașvili, în cadrul participării la reuniunea șefilor statelor membri ale GUAM la Kiev, relatează NOI.md.

Discuțiile s-au axat pe consolidarea relațiilor bilaterale și dezvoltarea parteneriatului moldo-georgian atît la nivel bilateral, cît și în cadrul organizațiilor internaționale.

Pavel Filip a salutat finalizarea procesului de liberalizare a regimului de vize cu UE pentru cetățenii Georgiei, specificînd că aceasta reprezintă un pas spre realizarea parcursului european al țării.

În acest sens, el a remarcat buna colaborare dintre Moldova și Georgia pe segmentul integrării europene, precum și importanța realizării schimbului de experiență în acest domeniu, în special pe calea cooperării în cadrul Parteneriatului Estic și în contextul implementării Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător RM-UE.

Premierii Pavel Filip şi Gheorghi Kvirikashvili au menţionat importanța dezvoltării dialogului politic, orientat inclusiv spre intensificarea relațiilor comerciale, accentuînd în acest sens pregătirea ședinței Comisiei interguvernamentale moldo-georgiene privind cooperarea comercial-economică, care va avea loc în perioada 27-28 aprilie 2017 la Tbilisi.

Pavel Filip și-a exprimat încrederea că această reuniune va da un impuls pentru dezvoltarea cooperării în domeniul comercial-economic, iar intensificarea relațiilor moldo-georgiene va accelera parcursul european al ambelor state.

Șeful Guvernului Moldovei a vorbit despre interesul țării noastre pentru preluarea bunelor practici aplicate de Georgia în reformarea sectorului justiției, a afacerilor interne, a apărării, precum și în ce priveşte diversificarea surselor de energie, promovarea exporturilor și atragerea investițiilor.

În finalul întrevederii, Pavel Filip l-a invitat pe omologul său georgian să efectueze o vizită de lucru în Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?