X 
Transnistria stiri: 1396
Eurovision stiri: 502

SUA vor institui zone de securitate pentru refugiaţii războiului

23 mar. 2017,, 22:00   Externe
2488 0

Statele Unite vor intensifica presiunile asupra reţelelor Stat Islamic şi al-Qaida şi vor institui ”zone de securitate temporare” pentru a ajuta refugiaţii să se întoarcă la domiciile lor în faza următoare luptei de a învinge grupările teroriste, a declarat Rex Tillerson, secretarul american de Stat.

Potrivit agenţiei de ştiri Reuters, Tillerson nu a elaborat unde intenţionează Statele Unite să instituie zonele de siguranţă.

El a făcut aceste declaraţii în faţa unei coaliţii internaţionale de 68 de state ce luptă împotriva SI în Siria şi Irak.

Siria se confruntă, începînd din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte, conform estimărilor ONU, 270.000 de morţi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?