X 
Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Frauda de milioane din bugetului public național

22 mar. 2017,, 18:00   Societate
6698 8

Oamenii legii au reușit să rețină trei persoane din componența unei grupări care sînt bănuiți de fraudare a bugetului public național, prin implementarea unor scheme de evaziune fiscală, informează NOI.md.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale în comun cu ofițerii Direcției investigare fraude economice a INI au fost acei care au descoperit activitatea grupării criminale. Suspecții administrau mai multe întreprinderi, care procurau produse agricole contra numerar fără perfectarea facturilor fiscale sau actelor de achiziție prin intermediul persoanelor juridice. Ulterior aceste pseudo-întreprinderi eliberau în mod ilegal facturi fiscale la adresa companiilor ce activau în domeniul agroalimentar.

Ca rezultat a schemelor frauduloase, gruparea în cauză a reușit să cauzeze un prejudiciubugetului de stat de 8,3 milioane de lei, pe parcursul anilor 2015-2017.

Recent a fost reținut liderul grupării și alți doi angajați, originari din municipiul Bălți. În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile și în automobilele figuranților, la fel și în oficiile unde activau au fost ridicate ștampile, acte de achiziție a produselor cerealiere unde erau introduse date false. Concomitent, au fost ridicate agende, ciorne ce atestă activitatea infracțională, suporturi electronice pe care erau stocate informațiile privind rulajele de mărfuri și mijloace bănești nereflectate în evidența contabilă.

Suspecții au mărturisit despre activitățile ilegale pe care le efectuau, în timp ce erau audiați. Aceștia au fost reținuți pentru 72 de ore, iar în cazul în care vor fi găsiți vinovați, ei riscă o pedeapsă de pînă la șase ani de închisoare. Totodată, oamenii legii verifică implicare acestora în comiterea altor infracțiuni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?