Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

În Rusia e posibilă scurtarea săptămînii de lucru pînă la 4 zile

23 mar. 2017,, 01:00   Externe
3081 0

A patra revoluție industrială, în cadrul căreia se folosește tot mai mult intelectul artificial și robotizarea, influențează structura angajării în cîmpul muncii și reducerea săptămînii de lucru.

Această opinie a fost exprimată, marți, 21 martie, de către profesorul Facultății de Științe Sociale din cadrul Școlii Superioare de Economie, Tatiana Maleva, transmite TASS.

”Aceasta nu este prima revoluție tehnologică. Umanitatea a trecut, deja, prin două asemenea revoluții, iar reacția pieții a fost reducerea zilei de muncă”, a menționat ea în cadrul unei mese rotunde dedicate raportului Piața forței de muncă din Rusia: tendințe, institute, schimbări structurale”.

Potrivit Tatianei Maleva, este puțin probabil ca aceste schimbări să genereze o creștere a șomajului. ”Se va produce o reducere a timpului de lucru (…) Probabil, pe viitor vom lucra patru zile și nu cinci”, a declarat ea.

Așa cum este menționat în raportul prezentat, în ultimii 20 de ani, în Rusia s-a creat un model specific al pieței forței de muncă. În așa fel, piața se adaptează la fluctuațiile economiei din contul schimbării salariilor, și nu din contul schimbării nivelului de șomaj. Pe 16 martie a apărut comunicatul Ministerului Muncii referitor la pregătirea unui proiect de decizie al Guvernului despre modificarea zilelor de odihnă și sărbătoare din 2018.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?