Vocea diasporei

Timp de un an, numărul miliardarilor a crescut cu 233

Timp de un an, numărul miliardarilor a crescut cu 233

Revista Forbes a publicat lista anuală a miliardarilor din lume.

În 2017, în această listă au încăput 2043 de persoane. Acesta este un indice record.

Cu un an mai devreme, din această categorie făceau parte 1810 persoane, averea cărora, conform estimărilor Forbes, era nu mai puțin de un miliard de dolari.

Ca și în ultimii patru ani, în topul listei se află fondatorul companiei Microsoft,  Bill Gates, cu o avere de 86 de miliarde de dolari. În ultimii 23 de ani, Bill Gates a fost numit cel mai bogat om de pe planetă de 18 ori; anul trecut averea lui a crescut cu 10 miliarde. Locul doi i-a revenit investitorului Warren Buffett (75,6 miliarde de dolari).

Locul trei a fost ocupat de fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a cărui avere a fost estimată la 72,8 miliarde de dolari. Jeff Bezos a cîștigat timp de un an 27,6 miliarde – mai mult decît oricare dintre miliardarii incluși în lista Forbes. Proprietarul de magazine Zara, Amancio Ortega, deține o avere de 71,3 miliarde și se clasează pe locul patru. El este urmat de fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg – cu 56 de miliarde.

În lista celor mai bogați oameni de pe planetă sînt circa 100 de ruși.  Lider, după volumul activelor, în rîndul antreprenorilor ruși a fost numit Leonid Mihelison, cu 18,4 miliarde de dolari. El s-a plasat pe locul 64 în topul mondial.

Ați găsit eroarea în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Adăugaţi Comentarii

captcha

Întrebarea zilei Toate

load