X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Asociația "Protecţia Consumatorilor" atrage atenţia asupra multiplelor încălcări ale drepturilor consumatorilor

24 apr. 2013,, 09:33   Societate
4443 0
Foto : expresul.com
Asociația "Protecţia Consumatorilor" atrage atenţia asupra multiplelor încălcări ale drepturilor consumatorilor şi imposibilitatea de a atrage la răspundere persoanele care încalcă legea. Asta pentru că din Legea cu privire la protejarea drepturilor consumatorilor a fost exclus Art. 28, care prevede sancţiuni pentru asemenea încălcări.

Preşedintele asociației, Petru Guţul, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă la Agenţia "Infotag", că "în adresa organizaţiei au parvenit o mulţime de plîngeri din partea consumatorilor împotriva magazinelor Bomba, Foxmart, "Piatiorocika", precum și împotriva furnizorilor de agent termic şi energie electrică "Termocom" şi "Gas Natural Fenosa"".

În raport cu ultimele două companii, organizaţia pregăteşte pachetul necesar de acte pentru a se adresa în judecată.

Respectiv, unul dintre consumatori, Elena Bersan, a comunicat că "în luna august anul trecut, s-au rupt firele electrice în preajma casei ei, în rezultat a izbucnit un incendiu".

"Datorită vecinilor, s-a reuşit chemarea rapidă a pompierilor. Ne-am adresat la Gas Natural Fenosa cu solicitarea de a achita prejudicii materiale şi morale, însă, pînă în prezent, nu am primit niciun răspuns. Iată de ce am decis să apelez la Asociaţie. În acest fel, sper să obţin dreptate", a spus ea.

Bersan a mai comunicat că va cere în judecată de la Gas Natural Fenosa despăgubiri morale în mărime de 1 milion de lei, iar despăgubiri materiale de 40 de mii de lei.

Membrul Asociaţiei, Nicolae Milev, a declarat că "atunci cînd a procurat un cazan din magazinul Foxmart, i-a fost dată o garanţie de numai un an, în condiţiile în care producătorul oferă garanţii de 2-3 ani".

Petru Guţul a comunicat că Asociația se va adresa la CEDO în legătură cu multiplele încălcări ale drepturilor consumatorilor din Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?