X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4017

Servicii de sănătate calitative pentru copii din sudul republicii

23 apr. 2013,, 16:04   Societate
3318 0
Foto: druzina.si
La Spitalul raional Cahul va fi deschisă mîine, 24 aprilie, Secția Primiri Urgențe, care va acorda servicii medicale copiilor din raioanele de sud ale Republicii Moldova. Proiectul a fost implementat de către Centrul pentru Politici și Servicii de Sănătate, în parteneriat cu Ministerul Sănătății.

Noua secție va acorda servicii medicale de urgență în regim non-stop tuturor copiilor din raioanele Leova, Basarabeasca, Cantemir, Căușeni, Cimișlia, Taraclia. Ea dispune de condiții bune de examinare a copilului, echipament medical performant și specialiști calificați, care au trecut un program de instruire. Parametrii unității sînt inspirați de la modelul în plan internațional Serviciu de Urgență UPU-SMURD din România.

Spitalul raional Cahul devine astfel un centru regional de nivelul II în asistența medicală de urgență pediatrică și terapie intensivă, deservind o populație de 255 mii de persoane.

Pentru realizarea acestui proiect au fost investiți peste 14 milioane de lei oferiți de către Consiliul raional Cahul, Centrul Național de Asigurări în Medicină și Agenția Elvețiană pentru Cooperare și Dezvoltare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?